5 Sushi zonder rijst recepten

5 SUSHI ZONDER RIJST RECEPTEN | PALEO EN KETO DIEET

Sushi zonder rijst is een geweldige optie voor mensen met een paleo- of keto-dieet, evenals diabetici. Bovendien is het heel eenvoudig om sushi zonder rijst te maken en hoef je geen excuus te hebben waarom je het niet thuis kunt bereiden.

In dit bericht zullen we een paar recepten van sushi zonder rijst bespreken. Met sommige van deze recepten kun je de traditionele cilindrische sushirol of de Japanse Temaki-stijl heel gemakkelijk bereiden.

5 SUSHI ZONDER RIJST RECEPTEN OM TE PROBEREN

Met deze recepten kun je je plotselinge trek in sushi stillen – vooral als je niet kunt wachten tot je rijst kookt.

Het is ook een leuke manier om te genieten van het bereiden van sushi met je familie en vrienden, en net als elk ander sushi-recept, heb je de vrijheid om de ingrediënten naar wens te veranderen.

Paleo bloemkool rijst sushi recept

Bloemkoolrijst sushi – dat wil zeggen sushi met bloemkoolrijst is het koolhydraatarm paleo-sushi-recept waarnaar je op zoek was.

Ingrediënten

Bloemkoolrijst
1 bloemkool
1 el olijfolie
zeezout naar smaak

Voor de sushi vulling

4 gram tonijn sashimi rang
2 el avocado mayonaise of maak je eigen mix avocado en mayonaise
2 el sriracha
1 kleine komkommer
½ avocado
2 vellen nori
kokos animos naar smaak
naar smaak gember

Bereidingswijze

Bloemkoolrijst

  • Verwarm je oven voor op ongeveer 210 graden C.
  • Hak je bloemkool in kleine stukjes die in een keukenmachine passen. Pulseer telkens 2 seconden – totdat de bloemkool op rijst lijkt.
  • Verspreid de verwerkte bloemkool op een aluminiumfolie bekleed in een bakplaat en bespuit het met wat olijfolie. Je kunt de bloemkool ook met de olijfolie gooien en op een gelijkmatige manier uitspreiden.
  • Rooster ongeveer 30 minuten in uw oven en zorg ervoor dat u twee keer roert om gelijkmatig te kunnen koken.

Sushi bereiden

  • Begin met het hakken van je tonijn en meng het vervolgens met de avocadomayonaise, een snufje zout en sriracha.
  • Snijd je komkommer in dunne, lange reepjes.
  • Snijd de avocado in dunne plakjes
  • Leg vervolgens de nori op je bamboemat of handdoek en bedek deze vervolgens met bloemkoolrijst. Zorg ervoor dat je een opening van 1,5 cm aan het uiteinde van je laat.
  • Begin nu met het leggen van de topping op het einde dat het dichtst bij je is.
  • Gebruik de handdoek of mat om de sushi van je af te rollen.
  • Snijd het in 6 of 8 porties en serveer het met ingemaakte gember, kokosnootamino’s en wasabi.

KETO LAGE KOOLHYDRATEN SUSHI BROODJES

Ingrediënten

Gerookte Zalm – 4 oz.
Rode paprika – ¼ (groot)
Komkommer – ½ (gemiddeld) 8 “lang
Avocado – ½ medium
Zeewiersnacks – 20 vellen
Water

Bereidingswijze

  • Snijd je komkommers en rode paprika’s in dikke luciferstokjes, met een gelijke lengte – ongeveer 1/2 cm breed en dezelfde lengte als de smalle kant van een sushi rol van zeewier.
  • Snijd je avocado en zalm in stukjes van dezelfde lengte, maar een beetje breder. Zorg ervoor dat je 20 stuks voor elk hebt.
  • Leg vervolgens een rij van 5 zeewierblad in een enkele laag op een bamboe bord. Doe wat koud water in een kom dicht bij je werktafel. Bevochtig vervolgens je vingers met het water en maak ook het korte deel van elk zeewierblad nat.
  • Leg vervolgens een stuk rode paprika, zalm, avocado en komkommer aan de andere kant van de eerste zeewierblad.
  • Herhaal stap 4 voor de rest van de rij. Wanneer de voorste rij klaar is, rol je de eerste zeewierblad op en druk je op de rand om een ​​afdichting te maken. Op dit punt zou het water de rand moeten hebben verzacht, en dit zou het gemakkelijk moeten maken om af te dichten. De natte rand van het eerste stuk wordt zachter tegen de tijd dat je klaar bent met het toevoegen van het laatste stuk. Plaats ten slotte de naadzijde naar de plaat toe.
  • Herhaal stap 3-6 totdat je alle zeewierbladen hebt gebruikt.

Lees ook: hoe zeg je dank u voor het eten en andere tafelmanieren in het Japans

RIJSTVRIJ SUSHI-RECEPT

Kom sushi zonder rijst

Ingrediënten

Nori – 5 vellen
Julienned-wortel – 1 (groot)
Julienned-komkommer – 1 (gemiddeld)
Verzachte roomkaas
Guacamole
Een proteïne naar keuze, zoals zalm

Bereidingswijze

  • Plaats een stuk nori-vel op een sushimat of vetvrij papier als je geen mat hebt.
  • Smeer vervolgens roomkaas aan het ene uiteinde op een voorzichtige manier. Dit moet het buitenste gedeelte zijn dat je sluit wanneer je jouw sushi rolt – de roomkaas helpt het vel te laten plakken.
  • Als je klaar bent, kun je nu je guacamole in het midden van het noriblad verspreiden.
  • Leg vervolgens stukjes wortel en komkommer aan het andere uiteinde van het zeewier, net als de roomkaas. Je moet ervoor zorgen dat alles in de lengte is uitgelijnd.
  • Voeg vervolgens de gewenste proteïne toe – deze moet een dunne laag zijn tussen de roomkaas en groenten.
  • Begin nu, aan het einde van de groenten, voorzichtig met het rollen van het vetvrij papier om de sushi nori te rollen. Je moet het vetvrij papier rollen en verwijderen terwijl je doorgaat met het rollen van het stuk. Wanneer je klaar bent, moet je met een rol van ongeveer 2 cm diameter blijven.
  • Je kunt hetzelfde proces herhalen met alle andere noribladen.
  • Leg de rollen bij elkaar en snijd ze in stukjes van 1 1/2 cm. Je moet ze bij elkaar houden, omdat dit helpt bij het beschermen van het zeewier tegen breken terwijl je snijdt.
  • Serveer ze het wanneer ze nog lekker vers zijn.

Recept opmerkingen:

Nori is sushi-zeewier
Julienned betekent gesneden in korte, dunne reepjes

AVOCADO SUSHI

Ingrediënten

Nori (geroosterde zeewiervellen) – 4 vellen
Geprakte avocado’s – 5
Geklopte eieren – 4
Gerookte zalm – 200 g (8 oz.)
Grote komkommer – 1
Kokosaminos of Tamari-saus

Bereidingswijze

  • Snijd de gerookte zalm in lange reepjes – 1 cm breed.
  • Snijd vervolgens de komkommer in lange, dunne reepjes.
  • Doe de kokosolie in een koekenpan en voeg vervolgens de geklopte eieren toe. Laat de eieren stromen, totdat ze de pan vullen, waardoor een grote ronde schijf ontstaat. Kook de eieren een paar minuten aan elke kant op laag vuur en zorg ervoor dat ze goed gaar zijn. Laat de gekookte eieren afkoelen en snijd het in lange, dunne reepjes.
  • Leg op een bamboe sushi-rollmat een vel nori en zorg ervoor dat de glanzende kant naar beneden is gericht. 
  • Verdeel vervolgens de gepureerde avocado’s over het nori-vel en laat aan een uiteinde 1 1/2 cm brede ruimte over.
  • Leg als je klaar bent 2 reepjes zalm, 4 reepjes komkommer en 2 reepjes eieren in het midden van het nori-vel en zorg ervoor dat de reepjes in een parallelle positie staan ​​met de bamboestokken op de rollende mat.
  • Nu kun je de bamboemat rollen om de sushirol te maken.
  • Snijd de sushi met een scherp mes in plakjes als je klaar bent.
  • Herhaal dezelfde procedure met de rest van de norivellen,
  • Je kunt serveren met wat Tamari-saus of Coconut Aminos. Sushigember of wasabi is hiervoor een andere optie.

Lees ook: hoe heten die dikke Japanse noodles? Dat is Udon en dit is alles wat je moet weten

SUSHI ZONDER RIJST (MET EIWITTEN)

Dit is een geweldige optie voor iedereen die een op proteïne gebaseerde gezonde sushi-rol wil bereiden.

Ingrediënten

Nori-vellen – 2
Komkommer – 1 (in lange reepjes gesneden)
Julienned-wortel – 1
Gele of rode paprika – 1 (gesneden)
Babyspinazie – 40 gram
Zalm – 100 gram (sushi-kwaliteit)

Bereiding

  • Snijd de zalm in dunne, gelijke plakjes
  • Plaats een vel plasticfolie op de bamboemat
  • Leg het nori-vel over de bamboemat, met de gladde, glanzende kant naar beneden
  • Nu kun je de nori gelijkmatig bedekken met de gesneden zalm en ervoor zorgen dat je de bovenste ¼ van het nori-vel leeg laat.
  • Leg vervolgens de komkommerreepjes, paprika, wortelen en babyspinazie in het midden.
  • Terwijl je de bamboemat met de plasticfolie, zalm en nori optilt met je wijsvinger en duim, bevestig je de andere ingrediënten met de andere vinger en de rol / wrap.
  • Blijf rollen en zodra je het lege deel van de nori bereikt, dep je met koud water en plak je de rol aan elkaar, en je hebt je sushi vol eiwitten.

TEMAKI STIJL

Als je Japanse sushi zonder rijst wilt maken met behulp van de Temaki-stijl, zijn hier de instructies:

  •  Snijd je nori in 1 klein stukje.
  • Leg de 1 vel nori op je handpalm, met de hoek in de richting van je vingers – in een ruitvorm.
  • Leg vervolgens een paar blaadjes van de babyspinazie.
  • Daarna kun je nu 1 of 2 plakjes zalm op de babyspinazie leggen, gevolgd door enkele reepjes komkommer, wortel en paprika – deze moeten in dezelfde richting zijn als de bovenhoek van het vel.
  • Wanneer je klaar bent, trek je aan de rechterhoek en vouw je deze naar de linkerkant en stop je hem over het ingrediënt.
  • Vouw vervolgens de linkerhoek over de juiste maat en probeer de onderkant van de sushi te sluiten. De nori zou nu de vorm van een kegel moeten hebben – en je bent klaar.
  • Het is aan te bevelen dat je jouw sushi zo snel mogelijk eet nu die nog vers is.

Lees meer: ​​een teppan-plaat voor thuis, dan kun je het beste een van deze best beoordeelde kopen