Eenvoudig hibachi kip en groenten recept

Hoe maak je Hibachi kip? Eenvoudig kip & groenten hibachi recept

Gebakken rijst en yum-yumsaus worden gegeten met hibachi-kip en groenten. Toen ik voor het eerst naar het Japanse steakhouse van een vriend ging, was ik erg onder de indruk van de vaardigheden van de kok.

In het begin was ik erg bezorgd over het spinnen van de scherpe messen. Ik was in staat om te ontspannen en te genieten van de show toen ik ontdekte dat ze deze tricks vele keren per dag uitvoeren.

We kregen vurige uientorens en eieren op het verwarmde rooster te zien en in tweeën gesneden met een snelle snee van een mes.

Alle groenten worden van tevoren gesneden, zodat ze snel aan de pan kunnen worden toegevoegd. De chef-kok was in staat om stukjes rijst in zijn borstzak en zelfs in onze mond te gooien.

Ik moet toegeven dat ik de eerste die naar me werd gegooid niet heb gevangen. Ik heb echter niet opgegeven. Er werden er nog twee gegooid en uiteindelijk kon ik de derde vangen.

Ik nam een ​​snelle, zittende buiging toen de tafel applaudisseerde en eindelijk konden we doorgaan met de voorstelling en het diner.

HET HIBACHI KIP RECEPT MET GROENTEN

Dit recept bevat een Japanse hibachi-kip in steakhouse-stijl en groenten die je gemakkelijk thuis kunt maken. Dit recept serveert vier personen.

Ingrediënten

● 4 kipfilets, zonder vel, zonder bot en in dunne plakjes
● 1 middelgrote witte ui
● 1 grote courgette
● 1 pakket gesneden champignons
● 1 kleine kop broccoli
● 2 el olijfolie
● 4 eetlepels sojasaus (bij voorkeur natriumarm)
● 1 el boter
● Zout (naar smaak)
● Gemalen zwarte peper (naar smaak)
● ½ theelepel citroensap

Bereidingswijze

  • Begin met het in plakjes snijden van het vlees en de groenten.
  • Voeg in een grote pan 1 el olijfolie toe en zet deze op middelhoog vuur.
  • Smelt 1 el boter en voeg dan 1 el sojasaus toe aan dezelfde pan, vervolgens de kip en breng op smaak met peper en zout. Misschien moet je het vaak roeren. Als het eenmaal gaar is, leg je het opzij en dek je het af.
  • Voeg met dezelfde koekepan 1 el boter, 2 el sojasaus en alle groenten (uien, courgette, broccoli) toe, samen met zout en peper naar smaak. Kook tot ze zacht genoeg zijn om met een vork te worden geknepen, dus ongeveer 7 tot 8 minuten.
  • Voeg vervolgens de kip en champignons terug in die koekenpan, samen met de groenten.
  • Voeg een extra eetlepel boter en de laatste eetlepel sojasaus toe en kook ze tot de champignons zacht zijn en de kip goed is verwarmd.
  • Voeg indien nodig meer zout en peper toe en gooi het dan vlak voor het opdienen met citroensap.
  • Je kunt het serveren met gebakken of gestoomde rijst en met vooraf gemaakte Yum-Yum-saus of je kunt het zelf maken

HOE JE DEZE ERVARING THUIS KAN BRENGEN

Hoewel ik enorm geniet van de lange voorstelling terwijl het diner voor me wordt bereid, zijn er momenten dat ik gewoon thuis wil eten.

Ik weet dat je Hibachi-kip kunt bestellen in het reguliere restaurantgedeelte van het Japanse steakhouse. Maar eerlijk gezegd wil ik soms gewoon iets lekkers kunnen eten in mijn eigen huis, waar ik me op mijn gemak voel.

Toen begon ik met verschillende ingrediënten te proberen totdat ik eindelijk een combinatie vond die net zo lekker was als die we in het restaurant hadden. En het beste is dat ik me geen zorgen hoefde te maken dat ik vliegend voedsel in mijn mond kon vangen.

Met exact dezelfde ingrediënten kun je Hibachi-kip of -steak maken. Het belangrijkste is om je vlees dun te snijden, zodat het kan worden gebakken zonder gemakkelijk uit te drogen.

Je kunt kip en groenten tegelijkertijd maken als je een grote bakplaat hebt. Maar als het thuis is gedaan, kook ik meestal eerst het vlees, dan de groenten en combineer ze uiteindelijk na alles.

Ik serveer het met een bed van rijst, bruin of gestoomd. En vergeet de kant-en-klare Yum-Yum-saus niet! Maar aarzel niet als je het eens wilt proberen en het zelf wilt maken. Blijf lezen om ons zelfgemaakte recept te bekijken!

DE UITDAGINGEN MET HET THUIS MAKEN VAN HIBACHI-KIP

Ik was enorm gefocust op het vinden van een geweldig Hibachi-kippenrecept enige tijd geleden, heb er tientallen doorlopen en niets gevonden dat me echt kon bevredigen.

Na een paar experimenten realiseerde ik me dat de hibachi-koks niet bepaald de sleutel waren om thuis de perfecte hibachi-kip te maken. Het klinkt onintelligent, maar laat het me uitleggen.

Te vol

Bijna elk kip hibachi-recept begint met vier borsten met kip. Natuurlijk, in Hibachi-restaurants is dat wat ze doen, en soms bereiden ze zelfs meer voor.

Toch moet je bedenken dat de grootte van een hibachi-grill vaak groter is dan de grootte van een grillpan die je thuis misschien hebt.

Overbevolking zorgt ervoor dat de temperatuur daalt en vloeistoffen zich ophopen op de bodem van de koekenpan, zodat het vlees niet goed bruin wordt en de smaak ontbreekt.

Volledige borsten koken

Zie, hibachi-grills hebben warme, medium en warme plekken, zodat de chef binnen enkele seconden kan schakelen tussen hoge en lage temperaturen

Dit stelt de chef in staat om het bruinen van vlees en de kooktijd te regelen, en ervoor te zorgen dat kip en zijkanten ongeveer tegelijkertijd worden gedaan (rijst, groenten).

We zijn thuis erg beperkt. We zouden twee of drie koekenpannen tegelijkertijd moeten gebruiken om een ​​vergelijkbare controle te krijgen. Het is bijna onhaalbaar.

In een koekenpan is het een lastige zaak om een ​​grote kipfilet zonder enige vorm van vloeistof te koken, want wanneer het dikste deel is gekookt, is het in de meeste andere gebieden hard, rubberachtig en zelfs krijtachtig geworden.

De kip te vroeg snijden

De laatste is ‘niet volgen welke recepten slecht ontworpen zijn die je moet doen’ in plaats van ‘niet volgen wat de hibachi-koks doen’. Een van de slechtste ervaringen die ik had met het bereiden van Hibachi-kip, was het volgen van het recept van een gerenommeerde receptenkopie.

Het recept vermeldde om 4 stukken kipfilet te nemen, in kleinere stukken te snijden en vervolgens op een grillpan te sauteren. Ik eindigde met een stapel witte, smaakloze rubberachtige ballen die een of twee kopjes sap verzamelden op de bodem van de pan. Nooit meer! Nooit meer!

DE OPLOSSING VOOR HET MAKEN VAN PERFECTE HIBACHI-KIP

De oplossing kwam van mijn oude favoriete manier van het koken van kipfilets op een koekenpan – ze in tweeën gesneden in de lengte en laat ze aan elke kant drie minuten op middelhoog vuur bakken. Dit werkt altijd perfect.

Dit is waarom. Hoge hitte helpt de vloeistof snel te verdampen, zonder het vlees uit te drogen of te verbranden, omdat de borst dun wordt gesneden en veel sneller kookt.

Hoge hitte verwijdert gemakkelijk vocht en maakt geweldig bruin worden mogelijk. Omdat er minder vlees in de pan zit en een hoge kooktemperatuur is overbevolking geen probleem.

Zodra de kip begint te koken, bedek ik de pan graag gedeeltelijk met het deksel zodat er wat stoom uitkomt, maar er is ook een goede hoeveelheid stoom in de pan die de kip vanaf de bovenkant helpt koken.

Dit is een geweldige manier om perfect bruin te worden en de kooktijd aanzienlijk te verkorten. Het duurt slechts zes minuten om op deze manier een kipfilet te bakken.

Als dat deel klaar is, is de rest gemakkelijk. Je hoeft alleen de resterende ingrediënten toe te voegen, te combineren en op te dienen. Het is zo simpel.

Mijn aanpak heeft een bijkomend voordeel: je hoeft niet met een groot aantal pannen te koken om de kip en rijst of kip en groenten te koken. Je hoeft alleen de groenten en / of rijst te koken, ze opzij te zetten (ergens waar ze warm kunnen blijven) en vervolgens de kip te bereiden.

En omdat het vlees dun gesneden is, is het zo snel klaar dat het voedsel dat je opzij legt geen kans krijgt om af te koelen.

ANDERE TIPS EN TRUCS

Ik zag enkele koks sesamzaadjes toevoegen aan hibachi-kip en sesamolie, maar anderen niet. Ik doe het soms omdat dat veel smaak toevoegt.

Sommige chef-koks voegen misschien ook paddestoelen toe aan hun keuken. Omdat de vloeistof die vrijkomt uit paddestoelen het bruiningsproces verstoort,

Ik kook ze liever apart. Het is gemakkelijker om dat op een grotere grill te doen, maar op een 12-inch pan is het vrijwel onmogelijk. Bovendien koken champignons anders dan kip, dus het is onpraktisch om ze tegelijkertijd in dezelfde pan te koken.

Als je het lekker vindt, kan Teriyaki-saus een geweldige toevoeging zijn aan de hibachi-kip en ik zag een paar koks het toevoegen.

Een of twee eetlepels zullen genoeg zijn in dit recept. Als je dat doet, wil je misschien de olie overslaan die de saus van teriyaki overschaduwt.

Dit kiprecept past uitstekend bij een hibachi-rijstmix. Vergeet niet om eerst de rijst te maken, zodat je deze gewoon opzij kunt zetten en warm kunt houden terwijl je de kip bereidt.

Download deze 3 héérlijke Japanse recepten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief vol kooktips en acties, de eerste email is dit GRATIS recepten 3-pack, wat vind je ervan?
JA, GRAAG!
We sturen je graag tips en acties en gebruiken hiervoor Sendinblue conform ons privacy beleid
close-link