Japanse gember salade dressing

GEMAKKELIJKE JAPANSE GEMBER SALADE DRESSING

De meeste Japanse restaurants serveren meestal een saladedressing naast elke andere normale maaltijd. In dit bericht zullen we enkele Japanse gember saladesauzen benadrukken, die je gerechten interessant maken.

Hier zijn verschillende variaties van Japanse gembersalade:

JAPANSE GEMBER SALADE RECEPTEN

Japanse saladedressings, zoals gember, wortel en ui, zijn zeer uniek, omdat ze meestal een puree van groenten en andere ingrediënten bevatten om een ​​extreem smaakvolle en frisse dressing te hebben.

Meestal staan ​​ze bekend als wafu-dressing, wat kan worden vertaald in ‘Japanse stijl dressing’.

De Japanse saladedressing bestaat uit twee veel voorkomende basen, waaronder dressing op basis van tomatenpuree en dressing op basis van sojasaus.

Wanneer je de twee dressing vergelijkt, is de op sojasaus gebaseerde slasaus een beetje lichter dan de op tomatenpuree gebaseerde dressing – en de laatste heeft de neiging om de dressing op natuurlijke wijze te verdikken en een laag rijkheid toe te voegen die ontbreekt in de sojasaus-gebaseerde dressings .

JAPANSE GEMBER, UI EN WORTEL SALADE DRESSING

Dit is een geweldige en heerlijke saladedressing, die je zeker zult vinden bij je favoriete sushi-joint. Het is heel gemakkelijk te maken, vooral als je een blender gebruikt, en je kunt het binnen 5 minuten af hebben, zolang je de ingrediënten bij je hebt.

Ingrediënten

¼ kopje gele ui gehakt
¼ kop wortelen (of 1 kleine wortel) gehakt
½ theelepel gember fijngehakt of geraspt
2 el tomatenpuree of ketchup
1 el sojasaus
½ kopje koolzaadolie
¼ kopje rijstazijn
½ theelepel zout naar smaak
1 scheutje zwarte gemalen peper naar smaak
½ theelepel kristalsuiker optioneel

Bereidingswijze

  • Verzamel al je ingrediënten
  • Voeg vervolgens de wortel en de gele ui toe in een keukenmachine – je kunt ook een blender gebruiken.
  • Schil gember en hak het in stukjes, en voeg dan toe aan de rest van de ingrediënten in de keukenmachine (je kunt ook de gember fijnhakken).
  • Voeg tomatenpuree of ketchup canola-olie, sojasaus, zout en rijstazijn toe aan de keukenmachine en mix of pulseer tot het mengsel glad en gepureerd is.
  • Je kunt nu de dressing proeven en een scheutje zwarte peper toevoegen – indien gewenst, evenals een vleugje witte suiker.
  • Als je de beste resultaten wilt bereiken, kun je de dressing ongeveer 1-2 uur laten afkoelen in de koelkast voordat je het serveert.

Je kunt de dressing ook als marinade gebruiken.

Dus, waarom moet je een salade van wortelgembersaus maken?

Er zijn 7 redenen waarom dit recept op je lijst zou moeten staan.

1. Het is een romige dressing die zonder zuivel kan worden bereid. Ja, dat klopt helemaal – dit recept is 100% zuivelvrij, waardoor het veganistisch, whole30 en paleo is.
2. De wortels geven je de juiste hoeveelheid zoetheid zonder dat je extra suiker hoeft toe te voegen – waardoor het suikervrij wordt.
3. Het is heel gemakkelijk om te maken – je hoeft maar een paar ingrediënten in je blender te doen, aan te zetten en je hebt de saladedressing in een kwestie van seconden.
4. Het recept is zeer veelzijdig – hoewel het een salade met wortelgemberdressing wordt, kun je het ook gebruiken als dipsaus voor loempia’s, als sandwichbeleg, en als saus voor zalm.
5. Je hoeft je geen zorgen te maken over het bereiden van een speciale Aziatische salade – deze saladedressing is erg lekker op verschillende soorten salade.
6. Het is erg verslavend – de saladedressing smaakt licht en verfrissend en op de een of andere manier een beetje pittig.
7. Dit zal gewoon groenten bovenop andere groenten plaatsen, wat best geweldig, verfrissend en supergezond is.

TIPS

Je hebt speciale ingrediënten nodig bij het bereiden van de saladedressing.

  • De apparatuur omvat min keukenmachine, processor of een blender.
  • Het recept voor deze Japanse salade van ui, wortel en gember is op tomaten gebaseerd. We hebben het echter vervangen door ketchup in plaats van tomatenpuree. Als je tomatenpuree in je keuken hebt, overweeg het eens te proberen, en dan heb je iets om uit te kiezen. Houd er echter rekening mee dat tomatenpuree wat extra zuur is, waardoor de dressing wat scherper wordt.
  • Voor de olie kun je overwegen olie te gebruiken met milde smaken zoals groente-, kokos- of koolzaadolie, maar je bent vrij om te experimenteren met andere favorieten.
  • De gepureerde rauwe ui geeft de slasaus een mooie kruidigheid, maar de smaken van de gember en wortel verzachten het. Je moet dus overwegen om het eerst te koelen voordat je het gebruikt.
  • Je kunt de saladedressing ook gebruiken als marinade voor vis en ander vlees.

Lees ook: 3 Japanse sushi-sauzen die je moet proberen

KNOFLOOK GEMBER SALADE DRESSING

INGREDIËNTEN

Gele ui – ½ (grof gesneden)
Pinda-olie – 1/3 kop
Rijstazijn – ½ kopje
Water – 3 eetlepels
Verse gember – 4 eetlepels (fijngehakt)
Selderijstengels – 2 (grof gehakt)
Ketchup – 2 eetlepels
Kristalsuiker – 1 eetlepel
Sojasaus – 1 eetlepel (je kunt ook 1 of 2 extra lepels toevoegen)
Citroensap – ½ citroen
Knoflook – 5 teentjes (fijngehakt)
Citroengraspasta – 1 eetlepel
Zout – ½ theelepel

BEREIDINGSWIJZE

  • Combineer alle ingrediënten in de kom van een grote keukenmachine of high-speed blender en verwerk tot een glad en romig mengsel.
  • Breng op smaak met zout en peper naar smaak, samen met eventuele andere toevoegingen die je nodig hebt (rijstazijn, sojasaus of suiker).
  • Serveer over een kom verse groenten voor een lichte en gezonde maaltijd of salade.

VOEDINGSFEITEN

Hoeveelheid per portie

Calorieën 838 Calorieën van vet 648
% Dagelijkse waarde*

Vet – 72 g (111%)
Verzadigd vet – 12 g60%
Cholesterol – 0mg0%
Natrium – 2518 mg105%
Kalium – 633 mg18%
Koolhydraten – 40g13%
Vezel – 3g12%
Suiker – 23g26%
Eiwit – 5g10%
Vitamine A – 515IU10%
Vitamine C – 19,6 mg24%
Calcium – 72 mg7%
IJzer – 1,1 mg6%

Procent dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 calorieën dieet.

De verstrekte voedingswaarde-informatie is een schatting en varieert op basis van kookmethoden en specifieke merken gebruikte ingrediënten.

JAPANSE HIBACHI STIJL GEMBER SALADE DRESSING

INGREDIËNTEN

Gehakte wortelen – ¼ kopje
Gehakte uien – ¼ kopje
Verse gember – 1 eetlepel (fijngehakt)
Sesamolie – 3 eetlepels (je kunt ook olijfolie gebruiken, maar het zal uiteindelijk de smaak enigszins veranderen)
Knoflook – 1 el. (Gehakt)
Selderij – 1 eetl. (Gehakt)
Rijstazijn – 3 el.
Water – 2 el.
Tomatenpuree – 1 el.
Sojasaus – 1 eetl.
Suiker – 1 ½ theelepel
Citroensap – 1 theelepel
Een snufje zout

BEREIDINGSWIJZE

1. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en pulseer met intervallen van 5 seconden tot een glad mengsel.
2. Koel niet minder dan 4 uur voor het opdienen.
3. Je kunt serveren met geraspte wortelen en gehakte ijsbergsla.

JAPANSE RESTAURANT-STIJL WORTEL GEMBER DRESSING

INGREDIËNTEN

Geraspte wortelen – 1 kop (ongeveer 2 middelgrote wortelen)
Verse gember – 2 el. (gehakt)
Ui – ½ kopje (gehakt)
Rauwe kokosazijn – 3 el.
Rauwe honing – 2 el.
Geroosterde sesamolie – 1 el.
Extra vierge olie – ½ kopje
Water – 2 el.
Zout – ¾ theelepel

BEREIDINGSWIJZE

1. Meng alle ingrediënten in een blender en mix tot een glad mengsel. Als je een krachtige blender gebruikt, hoef je de wortels niet te versnipperen.
2. Zoals elke andere dressing, zal de smaak met de tijd beter worden. Daarom kun je het ongeveer 2 uur in de koelkast bewaren voordat je het serveert.

Lees meer: ​​met dit recept een woksaus maken die keto vriendelijk is

Download deze 3 héérlijke Japanse recepten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief vol kooktips en acties, de eerste email is dit GRATIS recepten 3-pack, wat vind je ervan?
JA, GRAAG!
We sturen je graag tips en acties en gebruiken hiervoor Sendinblue conform ons privacy beleid
close-link