Kun je een Konro grill binnen gebruiken? Lees waarom niet

door Joost Nusselder | Geupdate op:  juni 4, 2020

Bekijk onze koopgids met alles voor in de Aziatische keuken:

Bekijk de koopgids

Gebruik Konro Grills niet binnenshuis, omdat dit brandgevaar oplevert. De buitenkant van de grill kan gloeiend heet worden, inclusief de basis.

Het gebruiken op een tapijt zal het zeker verpesten. Alleen brandveilige en hittebestendige oppervlakken zijn veilig genoeg om de grill op te zetten.

Bovendien kan een Konro-grill zelfs een aardige vlam veroorzaken vanwege de open vuur constructie van de grill.

Konro grill gebruik binnen

Het zal ook koolmonoxide produceren, wat gevaarlijk kan zijn als het teveel wordt ingeademd.

Als je het binnenshuis gebruikt, is er mogelijk onvoldoende ventilatie voor de cruciale benodigde luchtcirculatie.

KONRO GRILL VOORDELEN

Een Konro-grill verwijst naar een doosvormige houtskoolgrill, meestal gebruikt om yakitori of andere Japanse gegrilde gerechten te bereiden.

Je kunt de grill ook gebruiken om steaks of hamburgers in moderne stijl te grillen.

Deze authentieke Japanse grill heeft een keramische buitenkant met daarop grillstaven om het stuk vlees of de spiesjes neer te leggen.

Voor een Konro Grill gebruiken de meeste mensen Binchotan Charcoal in plaats van de gewone houtskool. De speciale Japanse houtskool heeft veel voordelen, zoals:

SAPPIG, MEER UMAMI

Een Konro Grill heeft een veel betere warmteverspreiding dan gewone grillapparaten. Als gevolg hiervan houdt het meer sappigheid in het vlees.

Volgens onderzoek verliest 160 gram biefstuk ongeveer 22,4 gram van zijn gewicht na het grillen met een gaskookplaat. Maar met een Konro-grill verliest het slechts 11,7 gram vanwege minder vochtverlies.

Rookloos

Terwijl houtskool meestal dikke rook produceert tijdens het grillen met gewone grillkachels, zijn de Binchotan-houtskool in een Konro Grill rookloos.

Tijdens het grillen kun je een lichte rook opmerken. Dat is de rook van het vet van het vlees in plaats van de verbranding van houtskool.

Dit maakt het ook gevaarlijker binnenshuis omdat je de rook niet zo goed kunt zien en er nog steeds koolmonoxide in de lucht is.

BRANDT LANGER

Grillen met Konro en Binchotan Houtskool is handig omdat je de grill niet te vaak hoeft bij te vullen met nieuwe houtskool.

Een hoeveelheid Binchotan-verbranding kan ongeveer vijf uur duren, terwijl gewone houtskool meestal in ongeveer 40-60 minuten dooft.

HERBRUIKBAAR

Na gebruik kun je je houtskool afspoelen met schoon water en onder de zon zetten.

Laat het staan ​​tot ze droog en licht worden. Daarna kun je ze bewaren om ze later opnieuw te gebruiken.

Binchotan Charcoal is misschien moeilijk te vinden buiten Japan. Als alternatief kun je in plaats daarvan Pok Pok Thaan Charcoals uit Thailand gebruiken.

Beide soorten houtskool hebben vergelijkbare kenmerken, hoewel Binchotan nog steeds iets beter is.

Het is echter beter om het gebruik van gewone houtskool te vermijden, omdat deze overmatige hitte produceren.

Ik heb ook een bericht geschreven over de beste Konro-grills die ik ook heb beoordeeld, dat is ook een goede om te lezen als je er een wilt kopen.

HOE GEBRUIK JE EEN KONRO GRILL?

Een Konro Grill is eenvoudig te bedienen. Als je echter niet weet hoe je het correct moet gebruiken, doe je het misschien verkeerd.

Oneigenlijk gebruik kan er niet alleen voor zorgen dat je gerechten ongelijkmatig koken, maar deze onwetendheid kan er ook voor zorgen dat je grill straks helemaal niet meer werkt.

Of je kunt overmatige vlammen produceren, wat gevaarlijk is, zelfs als je jouw Konro-grill niet binnenshuis gebruikt!

ANDERE DINGEN OM JE BEWUST VAN TE ZIJN

Behalve dat je weet hoe je het op de juiste manier gebruikt om te koken, zijn er nog andere belangrijke dingen die je moet weten over de veiligheid van het gebruik van een Konro Grill:

Je kunt gemakkelijk mensen vinden die Konro Grills gebruiken in Japan. Straatverkopers gebruiken ze om vers gemaakte yakitori te verkopen.

Deze tool is ook populair voor familiebarbecuefeestjes in de achtertuin of andere informele feestjes in dit land.

Anders dan Japans grillen, houden veel mensen ook van het maken van gegrilde gerechten met dit specifieke apparaat vanwege de voordelen.

Ik heb dit artikel geschreven over enkele van de beste Konro-grills die je zou moeten lezen als je erover denkt er een te kopen voor je volgende BBQ-feest.

Ik heb zelfs uitgelegd hoe je enkele van de beste houtskool kunt gebruiken die je in een Konro kunt krijgen, dus neem een kijkje en lees het als je wat tijd hebt.

Joost Nusselder, de oprichter van japansenoodles.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw eten. Hij kwam in Amsterdam al in aanraking met veel verschillende soorten keukens en werd verliefd op Japans eten. Nu maakt hij sinds 2017 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij recepten en koken.