Shibuya Honey Toast recept | Wat het is en hoe je het (s)maakt

Je hoeft niet naar Japan te gaan om dit heerlijke dessert te eten.

Je kunt het perfect thuis maken, en in minder dan een half uur delen met je vrienden en familie.

Hier is een recept met 9 eenvoudige stappen voor een heerlijke Shibuya Honey Toast thuis!

Shibuya toney Toast ingrediënten

Ik geef je de ingrediëntenlijst en een gedetailleerd recept om in 9 stappen thuis een fenomenale Shibuya-honingtoost te maken.

Zoals ik al eerder zei, kan dit ook een heerlijk ontbijt zijn. Het zou een klein beetje lijken op het eten van zachte Franse toast met wat fruit ernaast. Maar het is toch wel iets zoeter.

Het hangt allemaal af van waar je zin in hebt.

Shibuya honing toast met aardbeien

Shibuya honing toast recept

Een tip vooraf mocht je het willen toevoegen, daifuku is een Japanse bal van kleefrijst gevuld met Anko, een zoete rode bonenpasta of gevuld met fruit.
De grootte kan variëren van klein tot de grootte van de palm van je hand.
Nu weet ik dat niet elke supermarkt over de hele wereld deze zal verkopen, dus je kan altijd een klein ander zoetig gebakje of ander fruit van je voorkeur gebruiken.
Gang Nagerecht
Keuken Japans
Trefwoord Dessert, Honing
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 4 personen
Auteur Admin
Cost €5

Ingrediënten

  • 10 cm dikke plak witbrood of ander zacht brood bij je plaatselijke supermarkt of bakker. Snijd het uiteinde van het witte brood in plakjes; dit wordt je heerlijke “brick” (bak) (er moet een korst aan 5 kanten zijn). Als je het geluk hebt om pain de mie te vinden, heb je de perfecte Shibuya-honingtoost.
  • 1 el kristalsuiker
  • 3 el ongezouten boter, gesmolten (je kunt het 30 seconden in een kleine kom in de magnetron verwarmen, maar stop en controleer elke 10 seconden)
  • 2 el gezoete gecondenseerde melk
  • 1 hele rijpe banaan geschild en in dwarsrichting gesneden
  • 3 el honing
  • 2 bolletjes vanille-ijs of ijs naar keuze
  • ½ kopje slagroom (of twee, het hangt er maar van af wat voor persoon je bent)
  • Kies je garnituren, noten, koekjes, fruit en / of snoepjes. (Bij voorkeur Pocky-merkkoekjes, wafeltaartjes, mini-bitterkoekjes, mokka, daifuku, matcha-truffels en pralinerozen)

Instructies

  • Voor de eerste stap (en om straks niet te hoeven wachten) verwarm je de oven voor op 180 graden. Nu maakt je jouw bakplaat klaar met bakpapier en bewaar je deze voor straks.
  • Neem een ​​kleine kom en gooi vervolgens de bessen of aardbeien samen met de suiker. Met bessen bedoel ik bosbessen als je dat liever hebt of aardbeien zelfs bramen als je er van houdt. Laat de bessen en de plakjes banaan met de suiker in de kom en zet de kom opzij om er lekker in te trekken terwijl je aan de toastdoos werkt.
  • Een gekarteld of broodmes werkt het beste voor deze volgende stap, maar als je er geen hebt, werkt een scherp groente mes ook. Zorg ervoor dat je het brood niet te veel samenperst terwijl je snijdt. Als het scherp genoeg is, is het snijden van het brood niet moeilijk. Begin met het mes een vierkant te snijden vanaf de korstloze kant van het brood. Zorg ervoor dat je aan alle vier zijden en aan de onderkant ten minste een 1 tot 1,5 cm rand laat. Dit zullen je prachtige muren zijn.
  • Neem nu het vierkante korstloze brood en snijd kleine hapklare vierkantjes brood uit. Deze kleinere blokjes gaan ook in de oven om knapperig te worden.
  • Spreid de blokjes en de uitgeholde doos op een voorbereide bakplaat en bestrijk ze aan alle kanten met een mengsel van gesmolten boter en honing (verhouding 1: 1) zodat ze gelijkmatig bedekt zijn. Borstel de binnenwanden van je toastdoos alleen met boter. Je kunt hiervoor een kookborstel gebruiken of de achterkant van een lepel.
  • Plaats ze in de oven zodra deze de vereiste temperatuur heeft bereikt. Open af ​​en toe de oven en draai alle blokjes zodat ze gelijkmatig bruin worden. Doe dit totdat de kleine blokjes knapperig en goudbruin zijn. Het duurt ongeveer 15 minuten.
  • Verwijder na 15 minuten de broodblokjes en bak de toastdoos tot ze knapperig zijn. Dat zou nog ongeveer 10 minuten duren.
  • Zodra je de toastdoos uit de oven haalt, bestrijk je de binnenmuren met gezoete gecondenseerde melk. Je keuken moet nu al vol zijn met een versgebakken aroma.
  • Leg nu de knapperige stukjes brood terug in de toastdoos en besprenkel met 2 eetlepels honing. (Als je meer wilt toevoegen, ga je gang, het is ons kleine geheim 😉
  • Bedek de toast met de stukjes gesuikerd fruit en voeg 1 bolletje ijs naar keuze toe samen met wat slagroom. Garneer het naar wens met koekjes, snoep en / of noten. Besprenkel de prachtige structuur van zoetheid met een laatste eetlepel honing of chocoladesaus en serveer meteen met vorken en messen. Dit dessert is bedoeld om warm te worden geserveerd.

 

Het is ongelooflijk eenvoudig te maken! Het langste kostte het mijzelf om het te garneren, omdat ik wilde dat het er precies zo uitzag als op de foto’s.

Wat is Shibuya honing toast?

Shibuya Honey Toast (ook bekend als brick toast) is een gerecht dat het delen bevordert.

Porties zijn voor 2-4 personen. Dat aantal zal echter ook afhangen van hoeveel je kunt eten.

Ik ben een dessertliefhebber, dus ik zou het waarschijnlijk alleen kunnen eten. Je weet wat ze zeggen, dessert gaat niet naar de maag, het gaat naar het hart.

Het is een dessert dat bedoeld is om met anderen te delen, vooral met vrienden.

Ik noem het een dessert, maar dit kan ook een lekker, hartverwarmend ontbijt zijn. Ik wed dat je collega’s geschokt zullen zijn.

Dit dessert is een vierkant gevormde mand met knapperige wanden met kleinere stukken knapperig brood erin en een mengsel van fruit of snoep of beide.

Je kunt verschillende garnituren toevoegen aan je Shibuya-honingtoost en hoe meer, hoe beter.

Maak je geen zorgen als je denkt dat het teveel van alles hebt, garneer het met elke noot, koekje of snoep waar je mond naar verlangt.

  • Wil je er wat mini-oreo’s in?
  • Of misschien chocolate chip koekjes? Leg ze erin!
  • Aardbeien, Bananen, Appelschijfjes? Gooi ze erin!

Toen ik over dit dessert hoorde, zei ik tegen mezelf: “Ik moet het maken”.

Ik geniet echt van het bereiden van verschillende desserts voor mijn gezin op zondagmiddag. Het is een traditie geworden!

Ik maak het dessert en mijn broers zijn verantwoordelijk voor het zoeken naar een film of show die iedereen leuk zal vinden (wat soms nog best een uitdaging kan zijn, maar dat geeft me wat tijd om het eten voor te bereiden).

Soms komen er ook vrienden, het is echt leuk om lekker wat te maken voor zo’n dagje. Het duurt niet lang en er zijn geen extravagante technieken nodig.

We proberen deze traditie zo multicultureel mogelijk te houden en afgelopen zondag kwam ik de Shibuya-honingtoost tegen.

Het is een Japans dessert dat meestal wordt geserveerd in cafés of karaokebars in Japan, Taiwan en Singapore, maar het is ook steeds populairder over de hele wereld.

Het is afkomstig uit het district Shibuya, een speciale wijk in Tokio, Japan.

Japanners zijn gefocust op de decoratie van het voedsel en zijn vooral bezorgd als het er bovenop mooi uitziet en het er nog mooier uitziet als het eenmaal opengesneden is.

De Taiwanese versie van dit gerecht wordt meestal bedekt met gecondenseerde melk, vla of kaas in plaats van ijs of slagroom.

Honing toast in restaurants

Je kunt het dessert ook vinden in New York! Maar in Nederland heb ik het nog niet weten te vinden.

In New York Shibuya Honey Toast kun je zelfs je eigen Shibuya bouwen. Dit dessert kost je ongeveer $ 8- $ 9 in New York City.

Hoewel het wordt aanbevolen om het op een lege maag te bestellen als je zelfs een kans wilt hebben om alles op te kunnen eten.

Sommige restaurants hebben twee maten voor dit dessert. Vergeet ook niet dat je het altijd met een vriend kunt delen.

In elk restaurant duurt het 25-40 minuten om te serveren, dus wees geduldig, het wachten is de moeite waard.

Zodra het is geserveerd, eet je het op terwijl het nog warm is. Het warme beboterde brood gecombineerd met het koude zoete ijs zal je smaakpapillen overweldigen.

Conclusie

Ik hoop dat je met je geliefden van dit dessert zult genieten of indruk zult maken op die vriend of vriendin die langs komt met dit goddelijke dessert.

Ik houd van desserts en ik ben altijd op zoek naar populaire desserts in andere landen.

Download deze 3 héérlijke Japanse recepten

Ik ben vooral geïnteresseerd in de Aziatische keuken en kwam deze smaakvolle tegen.

Een vuurwerkexplosie van smaken in je mond, van het zoete ijs tot de zure bessen en het knapperige brood dit dessert zal je humeur absoluut volledig veranderen.