Sushi azijn | zelfgemaakt recept +2 kant en klare uit de winkel

door Joost Nusselder | Geupdate op:  mei 25, 2020

Bekijk onze koopgids met alles voor in de Aziatische keuken:

Bekijk de koopgids

Sushi is een van de beroemdste Japanse rijstgerechten, voornamelijk geserveerd met vis en af ​​en toe gegarneerd met groenten en zelfs fruit.

Zout en suiker, soms samen met azijn, worden gebruikt als toegevoegde ingrediënten.

Dit gerecht is gemakkelijk te bereiden en mensen streven ernaar het thuis te maken en er zijn veel eenvoudige recepten beschikbaar op het net.

De behoefte aan sushi-azijn blijft echter bestaan, omdat dit bijdraagt ​​aan de smaak van de sushi. Als het gaat om voorbereiding, raken mensen in de war met sushi-azijn en het gebruik ervan.

BASIS BEGINSELEN VAN SUSHI RIJST MET AZIJN

De basis is dat azijn wordt toegevoegd aan de sushi rijst.

Hier is chef Hiroyuki Terada die laat zien hoe sushi rijst te maken:

Dit is het type azijn dat je kunt maken om die perfecte sushi-smaak te krijgen:

Sushi azijn recept

Hier vind je de ingrediënten en het recept voor sushi-azijn. Het zal je helpen een idee te krijgen van de inhoud en tegelijkertijd de voedingswaarde.
De volgende items zijn nodig in de hieronder genoemde hoeveelheden om een ​​traditionele smakende azijn te maken.
Gang Bijgerecht
Keuken Japans
Trefwoord Azijn, Sushi
Voorbereidingstijd 2 minuten
Bereidingstijd 13 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 personen
Auteur Joost Nusselder
Cost €5

Ingrediënten

  • 2 kopjes rijstazijn
  • el zout
  • kopje citroensap
  • kop witte suiker

Instructies

  • Meng de rijstazijn grondig met zout en suiker terwijl je alles roert.
  • Het beste is om een ​​pan op laag vuur te gebruiken.
  • Voeg vervolgens langzaam het citroensap toe terwijl je roert.
  • Blijf het mengsel verwarmen totdat het zout en de suiker volledig in het mengsel zijn opgelost. Het zal onmiddellijk duidelijk zijn wanneer dit komt omdat de suiker en het zout zullen zijn opgelost; dit duurt normaal ongeveer 15 minuten of zo.
  • Vergeet niet om het op een laag vuur te houden, zodat voldoende menging mogelijk is, maar zorg ervoor dat het mengsel helemaal niet kookt.
  • Zodra een homogene oplossing is verkregen, haal deze van het fornuis en laat het afkoelen voordat je het op je sushi gebruikt.
  • Voor een langere houdbaarheid kun je het in de koelkast bewaren.

Mijn favoriete azijn om te gebruiken:

[lasso ref=”saitaku-rijst-azijn-link” id=”1832″ link_id=”6113″]

Zo maak je sushi azijn

Tip: je kunt een vel kombu aan het mengsel toevoegen op laag vuur om een ​​nog meer authentieke umami-smaak te krijgen. Ik koos ervoor om het weg te laten uit dit recept omdat:

  1. de smaak is niet voor iedereen
  2. niet iedereen heeft kombu rond liggen slingeren.

Maar als je het hebt, kun je ermee experimenteren en kijken of je de smaak voor je sushi lekker vindt.

Lees ook: kombu gebruikt in Dashi voor de umami-smaak

Ooit afgevraagd wat het je biedt, hier vind je interessante feiten over de voedingswaarde.

INTERESSANTE VOEDINGSFEITEN OVER THUIS GEMAAKTE SUSHI AZIJN

Elke portie geeft je een aantal calorieën, aangegeven met één portie.

Totaal aantal calorieën per portie: 97 calorieën;

0 g vet
0 g eiwit
0 mg cholesterol
872 mg natrium (afkomstig van zout)
25 g koolhydraten (van suikergehalte)

BESTE KANT EN KLARE SUSHI AZIJN MERKEN

Op zoek naar alternatieven en krijg je nog steeds niet de juiste smaak? En waarom zou je alle moeite doen om het thuis voor te bereiden of de juiste verhoudingen af te meten?

De beste optie waar je voor kunt kiezen als je niet de tijd hebt om het zelf te maken, is de direct beschikbare sushi-azijn die je online kunt kopen.

Er zijn veel merken beschikbaar die het voor de gebruiker gemakkelijk maken om het eenvoudige gerecht passend te bereiden.

Als we weten hoe sushi-azijn goed wordt gemaakt, laten we eens kijken welke merken de beste zijn voor kant-en-klare sushi-azijn.

Laten we ingaan op de voorgestelde producten die hun plaats in deze lijst zouden rechtvaardigen. Ze komen met de hoogste zuiverheid, kwaliteit en de juiste smaak.

MIZKAN AZIJN SUSHI SEIZOENEN

Wat is er nodig om de perfecte sushi rijst te maken? Deze Mizkan Sushi Rijstazijn, natuurlijk!

Mizkan kant en klare sushi azijn

(bekijk meer afbeeldingen)

Het blijkt eenvoudig smakelijke sushirijst te zijn met Mizkan’s immer populaire sushi-azijn of sushi-seasoning. Het is een combinatie van rijstazijn, suiker en zout in de kruidenmix die perfect is voor sushirijst.

Roer met vers gestoomde witte rijst en begin het te vormen tot kleine schattige inarizushi of verander ze in makizushi.

De Mizkan Azijn Sushi Rijstazijn kan ook worden gebruikt om salades als dressing te kruiden.

De Japanse keuken is gebaseerd op een aantal basisingrediënten die nodig zijn in een breed scala aan klassieke Japanse gerechten.

Deze omvatten een aantal ingrediënten zoals:

Het product zelf wordt geleverd in een fles.

Bekijk deze Mizkan azijn hier bij The Oriental Shop

Voeding per 100 ml:

Energie: 557 kJ / 133 kcal
Vet: 0 g (waarvan verzadigd: 0 g)
Koolhydraten: 33 g (waarvan Suikers: 27 g)
Eiwit: 0 g
Zout: 8,3 g
Opmerking: het product is glutenvrij

Het praktische nut van de Mizkan:

Bij het bereiden van de sushi rijst moet een hoeveelheid van 5 eetlepels, dat is 75 ml, worden gebruikt. Voor sushi-kruiden zijn bijna 2 kopjes bedoeld (d.w.z. 500 ml totale ongekookte rijst).

Terwijl een totale hoeveelheid van 4 kopjes die 1000 ml wordt, wordt gebruikt voor gekookte rijst.

Notitie:

Tips voor opslag:

OTAFUKU SUSHI AZIJN

Het volgende gekozen merk en de te kiezen sushi-rijstazijn is niemand minder dan Otafuku’s rijstazijn. Het merk beweert 100% natuurlijke oorsprong van merken te zijn.

Dus, een veilige keuze om op zoek te gaan naar biologische producten die aan hun dagelijkse voeding worden toegevoegd.

Otafuku online sushi azijn

Bekijk hem hier bij Amazon

Lees ook: deze messen zijn musthaves als het gaat om het maken van sushi

VEELGESTELDE VRAGEN OVER SUSHI AZIJN

IS SUSHI AZIJN EEN MUST VOOR SUSHI BEREIDING?

Soms vervangen mensen het met appelazijn in plaats van de sushi-azijn, vooral als deze niet beschikbaar is.

Het gebruik van appelazijn kan samen met de toevoeging van suiker, d.w.z. een kwart theelepel tot 15 ml azijn. Het verbetert de zoetheid van de azijn en smaakt meer naar de sushi-azijn die je normaal zou gebruiken.

Om de sushi traditioneel te laten smaken, moet je een soort azijn gebruiken om de rijst te kruiden, anders zou het behoorlijk flauw zijn.

IS SUSHI AZIJN VERGELIJKBAAR MET RIJST AZIJN?

Sushi-azijn lijkt erg op rijstazijn, omdat de rijstazijn het hoofdbestanddeel is van sushi-azijn, waar je naast de rijstazijn suiker, zout en citroensap toevoegt om een ​​subtiele smaak aan je sushi-rijst te krijgen.

WAT ALS JE GEEN SUSHI AZIJN HEBT?

Je kunt niet boven het hebben van de juiste sushi-azijn, maar met behulp van appelazijn, hoewel het een beetje moet worden aangepast om aan de standaardsmaak te voldoen kun je ook in de buurt komen.

IS MIRIN VERGELIJKBAAR MET SUSHI AZIJN?

Mirin is een soort rijstwijn, zoet van smaak. De merken die men gebruikt, smaken echter misschien naar suikerwater met een lichte zure smaak. Sushi-azijn is ook zoet met een beetje zuurheid, maar is gemaakt van rijstazijn, met toegevoegde verhoudingen van zout en suiker.

De verhouding volgt de volgorde van suiker en zout in 5: 1: 2. Deze azijn wordt alleen gebruikt bij het maken van sushi-rijst.

Lees ook: de basisbeginselen van sushi uitgelegd

Joost Nusselder, de oprichter van japansenoodles.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw eten. Hij kwam in Amsterdam al in aanraking met veel verschillende soorten keukens en werd verliefd op Japans eten. Nu maakt hij sinds 2017 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij recepten en koken.