Sushi burrito rol

Sushi burrito | Wat is het en hoe kun je het maken?

Een Sushi Burrito is de laatste tijd een populaire moderne maaltijd geworden.

Mensen vinden het heerlijk om er een voor de lunch te pakken, omdat het gemakkelijk en smakelijk is, vooral op een drukke dag op kantoor.

Als je er nog geen hebt geprobeerd, moet je het proberen. Maar daarvoor is het misschien goed om eerst deze culinaire hype te leren kennen.

De naam zegt het eigenlijk allemaal. Het is een fusie tussen Japanse sushi en een Latina-burrito.

De ingrediënten zijn vergelijkbaar met wat je gewoonlijk in Japanse sushi vindt; eiwit (meestal rauwe zeevruchten), azijnrijst en een laag nori zeewiervel.

Maar in plaats van in hapklare gerechten te worden geserveerd, wordt de sushi geserveerd als een hele rol, net als een normale burrito.

Een dergelijke vorm heeft de sushi beschikbaar gemaakt als kant-en-klaar maaltijdoptie.

Het is in tegenstelling tot de conventionele sushi, een langzaam geserveerd gerecht dat je in een restaurant eet.

Voor het geval je het niet weet, worden authentieke Japanse sushi bereid en geserveerd in een chique restaurant.

Daarom geeft sushi burrito een heel andere ervaring dan het eten van gewone sushi, hoewel de smaak en ingrediënten allemaal hetzelfde zijn.

Burrito en sushi fusion

Het “burrito” -gedeelte is niet alleen de vorm. Sommige toevoegingen van Mexicaanse smaak worden ook in de sushirol gedaan als een unieke fusion draai.

Dingen zoals chipotle-saus, gemberguacamole en zelfs maïssalsa kunnen verschijnen in de Sushi Burrito-rol die je bestelt.

Het maken van de Sushi Burrito is vergelijkbaar met het maken van de conventionele Sushi Maki (Roll).

Bijna elke soort eiwit kan werken als de vullingen, maar rauwe vis zou de beste keuze ervoor zijn.

Hier is een voorbeeld van een Sushi Burrito-recept dat je kunt proberen:

Gezond zalm sushi burrito recept

Gezonde burrito zalm sushi

Wat de burrito verschilt van traditionele sushi, is dat je de cilinder groter moet maken. Je moet ook alle saus en kruiden in de rol doen, omdat het moeilijk zou zijn om de hele burrito in een minisauskom te dopen. En als laatste, vergeet niet de extra Latina-smaak om erin te doen.
Gang Tussendoortje
Keuken Japans
Trefwoord Burrito, Sushi, Zalm
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 4 personen
calorieën 486kcal
Auteur Admin
Cost €15

Ingrediënten

  • 1 kop vers gekookte rijst
  • 1 el rijstazijn
  • 1 tl suiker
  • 1 tl zout
  • 2 vellen nori (dunne zeewiervellen)
  • ¼ kopje wortel, in reepjes gesneden
  • ¼ kopje komkommerreepjes
  • 85 gram Ahi tonijn rauw
  • ¼ kopje gember guacamole
  • koriander voor topping
  • 1 tl chipotle-saus

Instructies

  • Kook de rijst in de rijstkoker en laat hem afkoelen
  • Verbind twee vellen nori om een ​​groter vel te maken. Een druppel water kan helemaal op Nori-vellen lijmen.
  • Doe azijn, zout en suiker bij de rijst.
  • Meng ze goed met een houten lepel, zet apart.
  • Verdeel de rijst gelijkmatig over het noriblad
  • Leg een lijn chipotle-saus in het midden van de rijst en een lijn gemberguacamole ernaast
  • Verdeel de wortels, komkommers en de koriander er gelijkmatig over.
  • Maak het af met de tonijn
  • Rol het voorzichtig op. Gebruik druppels water om de eindzijde van de nori af te dichten.
  • Wikkel je Sushi Burrito in aluminiumfolie of papier om het draagbaar te maken.

Ik heb hier dit artikel over de beste sushi kits die het maken en rollen van sushi een stuk eenvoudiger maken. Ook leuk om te lezen als je erover denkt dit recept te gaan maken.

Calorieën en voedingswaarde

De calorieën van een Sushi Burrito kunnen variëren, afhankelijk van wat je in de rol stopt.

Maar over het algemeen bevatten de rijstburrito’s meer calorieën dan gewone hotdogs of broodjes, waardoor Sushi Burrito een perfecte keuze is voor een drukke dag waar je extra energie nodig hebt om actief te blijven.

De meest populaire Sushi Burrito is die met zalmvullingen. Deze 380 gram lunchrol bevat ongeveer 486 calorieën.

Als je denkt dat het teveel is, kun je je Sushi Burrito in een halve rol bestellen.

Houd er rekening mee dat verschillende restaurants burrito’s van verschillende groottes kunnen leveren, wat kan resulteren in verschillende calorieën.

En wat betreft voeding, je kunt er behoorlijk blij mee zijn. Sushi Burrito bevat redelijk veel koolhydraten, eiwitten en groenten, waardoor het een gezonde maaltijd is.

Voor meer gedetailleerde informatie is hier de lijst:

  • Totaal vet 6 gram (25% DH) *
  • Verzadigd vet 3 gram (15% DH) *
  • Transvet 0 gram
  • Meervoudig onverzadigd vet 7,5 gram
  • Enkelvoudig onverzadigd vet 4,6 gram
  • Cholesterol 63 milligram (21% DH) *
  • Natrium 199 milligram (8% DH) *
  • Kalium 728 milligram (21% DH) *
  • Totaal koolhydraten 49 gram (16% DH) *
  • Dieetvezel 1,3 gram (5% DH) *
  • Suikers 1,7 gram
  • Eiwit 34 gram Vitamine A (4,9% DH) *
  • Vitamine C (25% DH) *
  • Calcium (5% DH) *
  • IJzer (10% DH) *

* Percentage dagelijkse hoeveelheid zijn gebaseerd op een 2000 calorieën dieet.

Geschiedenis van de sushi burrito

Sushi burrito was de uitvinding van chef Peter Yen. Hij hield erg van sushi, maar was verontrust door het feit dat het vrij moeilijk is om van sushi te genieten.

Op dat moment waren er twee soorten sushi die hij kon krijgen:

  1. Een daarvan is de goedkope kant-en-klare supermarkt sushi, die niet zo vers en lekker zijn.
  2. Een andere is de chique Japanse restaurants, die vrij prijzig en traag zijn.

Op een dag kwam hij op het idee om sushi vrij snel te serveren zonder het unieke te elimineren dat hen tot lekkernijen maakt.

In 2008 begon hij zijn idee tot leven te brengen met een concept van Sushi Burrito.

De vorm is typisch met eiwit in het midden, gerold met rijst en gewikkeld in zeewiervel.

Maar in plaats van het op een bord te leggen en in plakjes te snijden, kun je jouw Sushi Burrito pakken voor een snelle hap.

Chef-kok Yen bracht ook een beetje Latina-smaak aan op elke variant van de sushi.

De fusie geeft verrassend smakelijke wendingen, waardoor het gerecht nog aangenamer wordt.

De innovatie heeft ook de Japanse delicatesse getransformeerd van dure en formele ambiance naar iets snel, casual en betaalbaars.

Conclusie

Het idee om twee verschillende culinaire stijlen uit twee uithoeken van de wereld te combineren was absoluut geniaal.

Bovendien veranderde de innovatieve vorm ook de sushi-eetervaring in iets dat meer geschikt is voor de moderne levensstijl.

Het is casual, snel en praktisch eenvoudig, maar toch zeer voedzaam. Sushi Burrito is het proberen waard.

Lees meer over deze verschillende soorten westerse versus Japanse sushi

Download deze 3 héérlijke Japanse recepten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief vol kooktips en acties, de eerste email is dit GRATIS recepten 3-pack, wat vind je ervan?
JA, GRAAG!
We sturen je graag tips en acties en gebruiken hiervoor Sendinblue conform ons privacy beleid
close-link