Sushi of maki wat is het verschil

Sushi of Maki, wat zijn de verschillen? Of zijn ze hetzelfde?

Heb je ooit Sushi geprobeerd? Voor degenen die onlangs bekend geworden zijn met de naam, hebben hier een kort inzicht in het gerecht dat van Japanse oorsprong is.

Veel mensen vragen, zijn Maki en Sushi hetzelfde? Sushi versus Maki, wat zijn de verschillen precies?

Als je ooit sushi op het menu hebt gezien, evenals Maki, weet dan dat Maki slechts een van de soorten sushi is die je kunt bestellen. Maki is de vis of groente met rijst gerold in nori (zeewier). Maar naast maki zijn er andere soorten sushi.

Lees hier alles over de verschillende soorten sushi

Het recept ondergaat het gebruik van azijnrijst voor de bereiding met toegevoegde ingrediënten, d.w.z. zout en suiker.

De maaltijd gaat meestal gepaard met tal van andere eetwaren zoals, vaak met wat suiker en zout, een verscheidenheid aan ingrediënten zoals groenten plus zeevruchten. Zelfs tropisch fruit wordt er af en toe mee gebruikt.

De garnering is uitgebreid met sushi en de smaak wordt versterkt door het gebruik van azijn.

SUSHI VS. MAKI

Dit Japanse gerecht, Sushi gemaakt van rijst en wordt vaak verward met Maki. Degenen die het verwarren met maki moeten weten dat Maki een variant of een soort sushi is.

Een andere veel voorkomende naam ervoor is gerolde Sushi. Meestal, als men de Japanse keuken wil proberen, staat Sushi bovenaan de lijst. De verscheidenheid aan gerechten is beroemd en heeft bekendheid verworven onder bezoekers en algemeen, over de hele wereld.

Laten we het Sushi versus Maki-conflict oplossen. Zoals eerder vermeld, is Sushi het belangrijkste rijstgerecht van Japan, maki is daarentegen een sushi-type.

De eerste komt gegarneerd met additieven zoals zeevruchten of met azijnaroma en groenten die ermee worden geserveerd. Een andere spannende presentatie van Sushi is als een rol in nori, wat een gecomprimeerd, goed gedroogd vel zeewier is.

Het spannende feit gepresenteerd door Google is een naam Hanya Yohei, de maker van Sushi. Dit beroemde gerecht van vandaag werd aanvankelijk gepresenteerd in Tokio, dat destijds Edo heette.

De man achter deze fantastische maar toch heerlijke creatie is Hanaya Yohei. Kort na de ontwikkeling werd het vernoemd naar Edomae Zushi die zijn naam vond in de naam van de vis waaruit het werd gehaald.

Deze vis die in het recept werd gebruikt, was afkomstig van Edomae of nu bekend als Tokyo Bay.

WAT ZIT IN SUSHI, HOE WORDT HET VOORBEREID?

Sushi staat bekend om zijn gemakkelijk bereide gerechten. Als hoofdingrediënt heeft rijst een uniek uiterlijk dat kort en plakkerig is, zoals te zien is bij Japans graan.

De complementaire componenten kunnen vis zijn en kunnen zowel als een topping of een filler dienen. De smaak kan worden verbeterd door toevoeging van azijn.

Sushi is wereldwijd geaccepteerd. Dit is soms gekookt met rauwe vis en geserveerd met azijn. Technisch gezien heeft het twee hoofdonderdelen: de ene is shari en de andere heet neta.

De twee componenten van Sushi zijn:

  • De gekookte rijst met azijn wordt Shari genoemd.
  • Aan de andere kant beschrijft Nata alle andere ingrediënten die het gerecht completeren.
  • Het woord Sushi betekent letterlijk zure smaak en gaat goed samen met azijn en gefermenteerde vis, gebruikt voor het bereiden ervan.

WAT ZIT er IN MAKI?

Andere soorten makisushi:

Andere soorten maki sushi

De maki volgt precies hetzelfde recept, zoals dat bij Sushi wordt gezien. Maar waarom hebben we er dan een andere naam voor?

Dus hier ligt het antwoord, maki is een vorm van sushi, die gepresenteerd is in nori.

ZIJN ER VARIANTEN VAN MAKI?

Ja, verschillende soorten en onderverdelingen van maki ook, net als Sushi.

Sommigen van hen zijn hieronder opgesomd:

  • Eerst komt futomaki, d.w.z. een dikke en brede weergave van maki of de presentatie ervan als rolletjes
  • Het volgende is hosomaki, dat wordt geserveerd als dunne rolls
  • Temaki: een handgerolde maki
  • Uramaki: dat is een inside-out roll presentatie van maki

WAT ZIJN DE ANDERE SOORTEN VOOR MAKI EN SUSHI?

Dus het geval met Sushi, worden verschillende soorten verzorgd en gepresenteerd over de hele wereld.

Ze komen ook met een unieke smaak, naam en presentatie, waardoor het een andere klasse is.

  • Oshizushi: wordt ook geperste sushi genoemd en vormt een vierkant. Het houten frame duwt alle ingrediënten als één
  • Chirashizushi: Het is een kom azijnrijst, ook wel shari genoemd en er bovenop zit vis. De vis wordt rauw geserveerd en kan in plakjes en dunne stukjes zijn.
  • Nigirizushi: diende als een hoop rijst bedekt met wasabi die tonijn of zalmvis kan zijn, enz. En wordt gepresenteerd met een dunne verpakking van nori.
  • Inarizushi: dit is shari die in een zak tofu wordt verpakt en goed wordt gebakken.
  • Makizushi: de vis en toegevoegde ingrediënten zijn in shari en nori gedraaid, met het gebruik van bamboematten en in stukken gesneden voor de uiteindelijke presentatie
  • Narezushi: Dit is een traditionele weergave van Sushi. Rijstin combinatie met vis, d.w.z. gerold en gevild voor een gisting van zes maanden met zout.

Lees ook: sushi voor beginners, een complete gids

Download deze 3 héérlijke Japanse recepten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief vol kooktips en acties, de eerste email is dit GRATIS recepten 3-pack, wat vind je ervan?
JA, GRAAG!
We sturen je graag tips en acties en gebruiken hiervoor Sendinblue conform ons privacy beleid
close-link