Tauge met zeewier noodles recept

TAUGÉ ZEEWIER NOODLES RECEPT | GEZOND & LEKKER!

Rauwe zeewier noodles zijn erg interessant om in een recept te gebruiken. Dit recept bestaat uit rauw voedsel, dat een stevig-knapperige textuur heeft, evenals een neutrale smaak.

Trouwens, dit recept is rijk aan veel mineralen, en het is gluten- en suikervrij. Het heeft weinig calorieën en koolhydraten.

Je kunt dit recept gemakkelijk thuis bereiden, zolang je de benodigde ingrediënten hebt.

Taugé- en kelpnoedels, ofwel zeewier noodles, zijn heel gemakkelijk te bereiden. Meestal is er niet veel nodig – je hoeft ze alleen maar in water te weken, dat moet worden gezuiverd. Om dit recept te bereiden, moet je beginnen met het verwijderen van de noodles uit de verpakking.

Ga vervolgens door met weken in water. Laat ze een tijdje zitten terwijl je je ingrediënten bereidt en je saus mixt. Deze procedure helpt bij het scheiden van je noedels.

Je kunt je recept garneren met koriander, sesamzaad, groene ui en pinda’s. Als je de juiste verhoudingen gebruikt, zul je dol zijn op dit recept.

Lees meer: ​​verschillende soorten Japanse noedels om in jouw gerechten te gebruiken

WAAROM IS DIT KELP NOODLES RECEPT GOED VOOR JE?

De meeste mensen zijn dol op het recept voor taugé en zeewier noodles, omdat het veel gezonder is in vergelijking met de traditionele Pad Thai. Dit doet ook geen afbreuk aan de smaak van het recept. In aanvulling hierop:

  • Kelpnoedels bevatten 0% suiker, eiwitten, cholesterol en vet. Per portie hebben ze 1 g koolhydraten, 1 g vezels en 35 mg natrium. Dit recept kan je tot 15% van je dagelijkse calciumbehoefte geven, evenals 4% van je dagelijkse ijzerbehoefte in elke portie.
  • Amandelboter is een uitstekende manier om je amandelconsumptie te verbeteren. Het heeft verschillende gezondheidsvoordelen, dankzij het uitzonderlijke voedingsprofiel. Dit omvatte vezels, gezonde vetten, cooper. Calcium, magnesium en vitamine E.
  • Taugé, aan de andere kant, hebben vitamine B en C en eiwitten. Ze bieden een uitstekende bron van folaat.

Je kunt de rauwe kelpnoedels hier heel gemakkelijk bij Superfoodmarkt krijgen:

Kelp zeewier noodles online bestellen

(bekijk meer afbeeldingen)

RAUwE ZEEWIER NOODLES en taugérecept

Dit is een eenvoudig en gezond recept dat je in je keuken moet proberen. Dus, waarom zet je die stap niet en krijg je de gelegenheid om van deze maaltijd te genieten?

Ingrediënten:

1 pakje rauwe zeewier noodles
1 el rauwe amandelboter
4 teentjes knoflook fijngehakt
2 kopjes taugé vers
2 groene uien gesneden
¼ grote wortel in plakjes gesneden
4 el vissaus
½ kopje verse koriander
⅓ kopje pinda’s grof gehakt
1 theelepel sesamzaadjes

Sriracha-saus (optioneel of je zou het kunnen kopen, maar dit is gezonder):

3 Verse rode Fresno- of jalapeno-pepers zonder zaadjes, gesteeld en gehakt (grof)
8 teentjes knoflook verpletterd en geschild
⅓ kopje appelciderazijn
3 el tomatenpuree
3 el honing
2 el vissaus
1 ½ theelepel koosjer zout

Bereidingswijze:

  • Begin met het bereiden van je sriracha-saus (je kunt dit overslaan als je het niet wilt toevoegen of als je een flesje gaat kopen)
  • Hoe de saus te bereiden. Deze voorbereiding vergt ongeveer 20 minuten om te bereiden en zal ongeveer 2¼ koppen maken. Deze saus is niet alleen paleo-vriendelijk – het is ook erg snel. Je kunt het fermenteren om de umami in de saus een boost te geven. Als je niet genoeg tijd hebt om de saus te laten gisten, kun je umami toevoegen, dit kan in de vorm van vissaus of tomatenpuree zijn.
  • Eerst begin je met het bereiden van je pepers. Het is raadzaam om handschoenen te gebruiken tijdens het hanteren van de pepers. Dit helpt je om je ogen en handen niet te branden. Als je niet wilt dat de saus extreem heet is, kun je de zaden en sommige ribben van de pepers verwijderen. Als je de zaden en de ribben houdt, wordt de saus heter. Je kunt de hele peper grof hakken voor of nadat je de zaadjes hebt verwijderd, het hoeven geen kleine ringen te zijn, want waar gaan de ingrediënten samen:
  • Doe nu alle ingrediënten voor de saus in een blender of keukenmachine. Een rechthoekige keukenmachine kan ook het doel dienen. Als je dit soort keukenmachine echter gebruikt, zorg er dan voor dat je je knoflook en pepers in kleinere stukjes snijdt. Als je dit niet doet, kan de saus aan de dikke kant komen en dat is niet wat je wilt.
  • Blijf mengen tot je een gladde pasta hebt. Giet nu de puree in een pan en kook het dan op hoog vuur. Zodra de puree begint te koken, zet je het vuur lager en laat je het ongeveer 5 – 10 minuten sudderen. Zorg ervoor dat je af en toe roert. Door de saus te koken, kun je de smaken verdiepen en concentreren en de scherpte van de knoflook verminderen. Zodra het schuim vermindert, krijgt je saus een felrode kleur. Bovendien moet je de geur van rauwe groenten kunnen detecteren. Proef je saus om de smaak te controleren en pas deze zo nodig aan.
  • Deze sriracha-saus kan maximaal een week meegaan, maar het moet in de koelkast worden bewaard. Je kunt je saus ook invriezen als je deze voor een langere periode wilt gebruiken – voor maximaal 2-3 maanden.
  • Kook de groenten lichtjes
  • Breng een grote kookpot op hoog vuur aan de kook.
  • Snijd intussen de wortels over de lengte van de wortel in 4 gelijke, lange stelen. Je kunt meer gebruiken als je van wortels houdt, maar ik gebruik graag ¼ van de wortel in dit recept omdat het een beetje crunch en zoetheid aan het gerecht toevoegt.
  • Snijd de ¼ (of hoeveel je ook wilt gebruiken) lange wortelstengel in het midden, zodat deze niet meer zo lang is en snijd hem in zoveel linten als je kunt.
  • Voeg de taugé en de wortellinten toe aan het kokende water en laat het 3 minuten koken.
  • Salade mengen: Spoel de rauwe zeewiernoodles grondig voordat je ze gebruikt.
  • Voeg in een kom je wortels en taugé toe en meng ze met je kelpnoedels. Kook de noodles niet, dus als je taugé en wortelen nog steeds heet bent, koel ze dan af met koud kraanwater voordat je ze toevoegt.
  • Voeg nu een deel van de vissaus en sesamzaadjes toe en meng dit alles samen met de noodles. Breng met twee gebruiksvoorwerpen een zachte ‘draai en til’ methode aan, alsof je de salade gooit om ze goed te coaten.
  • Proef je recept voor de kruiden. Je kunt meer vissaus toevoegen tot je de gewenste smaak hebt bereikt. Ik vind 4 eetlepels het beste voor deze hoeveelheid salade, maar voeg iets minder toe en begin te proeven.
  • Plet de pinda’s, snijd de groene uien in kleine ringen en hak de verse koriander fijn.
  • Verdeel de rauwe noodle salade van zeewier en taugé in 4 kommen en werk af met de pinda’s, groene uien en koriander. Voeg wat sriracha-saus toe voor een lekker hapje en zoetheid.

Bekijk meer: ​​gezonde en voedzame Japanse zoete aardappelen

VEELGESTELDE VRAGEN OVER RAUWE ZEEWIER NOODLES

Veel mensen willen meer weten over de rauwe kelpnoedels die ik in dit gerecht heb gebruikt, dus besloot ik deze vragen te beantwoorden en ze hier in dit bericht op te nemen.

ZIJN ZEEWIER NOODLES GEZOND?

Rauwe zeewier noodles zijn een geweldige manier om belangrijke mineralen aan je dieet toe te voegen, omdat ze vol jodium, calcium en ijzer zijn en ze weinig calorieën en koolhydraten bevatten. Wanneer je gewone noedels vervangt door kelp, onthoud dan dat ze geen eiwitten en heel weinig vezels bevatten.

HOE WORDEN ZEEWIER NOEDELS GEMAAKT?

Kelpnoedels worden steeds populairder en zijn gemaakt van 100% rauwe kelp. De buitenste laag kelp is gestript, waardoor een heldere, dunne “noedel” achterblijft. De noedels worden vers gehouden met natriumalginaat dat ook van zeewier wordt gemaakt.

ZIJN ZEEWIER NOODLES KETO?

Zeewier noodles zijn geweldig voor veganistische maaltijden en zijn ook glutenvrij en keto, dus ze passen precies in elk ketogeen dieet. Ze zijn ook erg veelzijdig omdat je ze rauw kunt eten of als noedels kunt gebruiken voor een wokgerecht.

SMAKEN ZEEWIER NOODLES NAAR VIS?

Een veel voorkomende misvatting is dat de zeewier noodles naar vis smaken omdat ze een product van de zee zijn. Maar in feite is hun smaak meestal neutraal, dus nemen ze de smaak aan van je saus of andere ingrediënten die je er redelijk goed mee kunt gebruiken.

MOET JE ZEEWIER NOODLES KOKEN?

Je hoeft zeewier noodles niet te koken en dat maakt ze zo gemakkelijk te gebruiken. Je kunt ze direct uit de verpakking aan je gerecht toevoegen, maar spoel ze eerst af, of je kunt ze zacht maken en in warm water weken. Je kunt ze ook roerbakken zonder ze eerst te koken.

ZIJN ZEEWIER NOODLES ZACHT?

Kelpnoedels zijn van nature een beetje harder dan andere soorten noedels. Dit kan goed werken in een salade als je dat lekker vindt, maar je kunt ze behoorlijk verzachten en hun textuur meer laten lijken op tarwenoedels door ze in heet water te weken.

ZIJN ZEEWIER NOODLES VULLEND?

Je kunt zeewier noodles gebruiken in bijna alles waarvoor je normaal gesproken noedels zou gebruiken. Ze zijn echter op zichzelf niet erg vullend omdat ze erg weinig koolhydraten en vezels bevatten. Meer vergelijkbaar met groenten dan pasta of noedels.

KUNNEN ZEEWIER NOODLES VERWARMD WORDEN?

Je kunt ze in een koud gerecht gebruiken, gewoon direct uit de verpakking, maar zeewiernoodles kunnen ook worden verwarmd om te worden gebruikt in roerbakgerechten of pastagerechten. Je hoeft ze echter niet te koken. Voeg ze gewoon de laatste 5 minuten toe aan de sauspan zoals je zou doen met gekookte noedels of pasta.

Conclusie

Dit is een eenvoudig en gezond recept dat je in je keuken moet proberen. Dus, waarom zet je die stap niet en krijg je de gelegenheid om van deze maaltijd te genieten?

Lees ook: de beste sushi zeevruchtenrecepten

Download deze 3 héérlijke Japanse recepten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief vol kooktips en acties, de eerste email is dit GRATIS recepten 3-pack, wat vind je ervan?
JA, GRAAG!
We sturen je graag tips en acties en gebruiken hiervoor Sendinblue conform ons privacy beleid
close-link