Taugé zeewier noodles recept: Gezond & lekker!

door Joost Nusselder | Geupdate op:  juni 9, 2020

Bekijk onze koopgids met alles voor in de Aziatische keuken:

Bekijk de koopgids

Rauwe zeewier noodles zijn erg interessant om in een recept te gebruiken. Dit recept bestaat uit rauw voedsel, dat een stevig-knapperige textuur heeft, evenals een neutrale smaak.

Trouwens, dit recept is rijk aan veel mineralen, en het is gluten- en suikervrij. Het heeft weinig calorieën en koolhydraten.

Je kunt dit recept gemakkelijk thuis bereiden, zolang je de benodigde ingrediënten hebt.

Tauge met zeewier noodles recept

Taugé- en kelpnoedels, ofwel zeewier noodles, zijn heel gemakkelijk te bereiden. Meestal is er niet veel nodig – je hoeft ze alleen maar in water te weken, dat moet worden gezuiverd. Om dit recept te bereiden, moet je beginnen met het verwijderen van de noodles uit de verpakking.

Ga vervolgens door met weken in water. Laat ze een tijdje zitten terwijl je je ingrediënten bereidt en je saus mixt. Deze procedure helpt bij het scheiden van je noedels.

Je kunt je recept garneren met koriander, sesamzaad, groene ui en pinda’s. Als je de juiste verhoudingen gebruikt, zul je dol zijn op dit recept.

Lees meer: ​​verschillende soorten Japanse noedels om in jouw gerechten te gebruiken

WAAROM IS DIT KELP NOODLES RECEPT GOED VOOR JE?

De meeste mensen zijn dol op het recept voor taugé en zeewier noodles, omdat het veel gezonder is in vergelijking met de traditionele Pad Thai. Dit doet ook geen afbreuk aan de smaak van het recept. In aanvulling hierop:

Je kunt de rauwe kelpnoedels hier heel gemakkelijk bij Superfoodmarkt krijgen:

Kelp zeewier noodles online bestellen

(bekijk meer afbeeldingen)

RAUWE ZEEWIER NOODLES en taugérecept

Dit is een eenvoudig en gezond recept dat je in je keuken moet proberen. Dus, waarom zet je die stap niet en krijg je de gelegenheid om van deze maaltijd te genieten?

Ingrediënten:

1 pakje rauwe zeewier noodles
1 el rauwe amandelboter
4 teentjes knoflook fijngehakt
2 kopjes taugé vers
2 groene uien gesneden
¼ grote wortel in plakjes gesneden
4 el vissaus
½ kopje verse koriander
⅓ kopje pinda’s grof gehakt
1 theelepel sesamzaadjes

Sriracha-saus (optioneel of je zou het kunnen kopen, maar dit is gezonder):

3 Verse rode Fresno- of jalapeno-pepers zonder zaadjes, gesteeld en gehakt (grof)
8 teentjes knoflook verpletterd en geschild
⅓ kopje appelazijn
3 el tomatenpuree
3 el honing
2 el vissaus
1 ½ theelepel koosjer zout

Mijn lievelingsingrediënten:

Blue Elephant Fish sauce vissaus

Blue Elephant fish sauce is een smaakmaker uit de Thaise keuken met een lekkere authentieke Aziatische smaak.

Bereidingswijze:

Bekijk meer: ​​gezonde en voedzame Japanse zoete aardappelen

VEELGESTELDE VRAGEN OVER RAUWE ZEEWIER NOODLES

Veel mensen willen meer weten over de rauwe kelpnoedels die ik in dit gerecht heb gebruikt, dus besloot ik deze vragen te beantwoorden en ze hier in dit bericht op te nemen.

ZIJN ZEEWIER NOODLES GEZOND?

Rauwe zeewier noodles zijn een geweldige manier om belangrijke mineralen aan je dieet toe te voegen, omdat ze vol jodium, calcium en ijzer zijn en ze weinig calorieën en koolhydraten bevatten. Wanneer je gewone noedels vervangt door kelp, onthoud dan dat ze geen eiwitten en heel weinig vezels bevatten.

HOE WORDEN ZEEWIER NOEDELS GEMAAKT?

Kelpnoedels worden steeds populairder en zijn gemaakt van 100% rauwe kelp. De buitenste laag kelp is gestript, waardoor een heldere, dunne “noedel” achterblijft. De noedels worden vers gehouden met natriumalginaat dat ook van zeewier wordt gemaakt.

ZIJN ZEEWIER NOODLES KETO?

Zeewier noodles zijn geweldig voor veganistische maaltijden en zijn ook glutenvrij en keto, dus ze passen precies in elk ketogeen dieet. Ze zijn ook erg veelzijdig omdat je ze rauw kunt eten of als noedels kunt gebruiken voor een wokgerecht.

SMAKEN ZEEWIER NOODLES NAAR VIS?

Een veel voorkomende misvatting is dat de zeewier noodles naar vis smaken omdat ze een product van de zee zijn. Maar in feite is hun smaak meestal neutraal, dus nemen ze de smaak aan van je saus of andere ingrediënten die je er redelijk goed mee kunt gebruiken.

MOET JE ZEEWIER NOODLES KOKEN?

Je hoeft zeewier noodles niet te koken en dat maakt ze zo gemakkelijk te gebruiken. Je kunt ze direct uit de verpakking aan je gerecht toevoegen, maar spoel ze eerst af, of je kunt ze zacht maken en in warm water weken. Je kunt ze ook roerbakken zonder ze eerst te koken.

ZIJN ZEEWIER NOODLES ZACHT?

Kelpnoedels zijn van nature een beetje harder dan andere soorten noedels. Dit kan goed werken in een salade als je dat lekker vindt, maar je kunt ze behoorlijk verzachten en hun textuur meer laten lijken op tarwenoedels door ze in heet water te weken.

ZIJN ZEEWIER NOODLES VULLEND?

Je kunt zeewier noodles gebruiken in bijna alles waarvoor je normaal gesproken noedels zou gebruiken. Ze zijn echter op zichzelf niet erg vullend omdat ze erg weinig koolhydraten en vezels bevatten. Meer vergelijkbaar met groenten dan pasta of noedels.

KUNNEN ZEEWIER NOODLES VERWARMD WORDEN?

Je kunt ze in een koud gerecht gebruiken, gewoon direct uit de verpakking, maar zeewiernoodles kunnen ook worden verwarmd om te worden gebruikt in roerbakgerechten of pastagerechten. Je hoeft ze echter niet te koken. Voeg ze gewoon de laatste 5 minuten toe aan de sauspan zoals je zou doen met gekookte noedels of pasta.

Conclusie

Dit is een eenvoudig en gezond recept dat je in je keuken moet proberen. Dus, waarom zet je die stap niet en krijg je de gelegenheid om van deze maaltijd te genieten?

Lees ook: de beste sushi zeevruchtenrecepten

Joost Nusselder, de oprichter van japansenoodles.nl is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuw eten. Hij kwam in Amsterdam al in aanraking met veel verschillende soorten keukens en werd verliefd op Japans eten. Nu maakt hij sinds 2017 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen bij recepten en koken.