7 heerlijke vegan sushi rol ideetjes

Vegan sushi maken | 7 recepten voor een veganistische sushi rol

Hoewel de meeste soorten sushi rauwe vis gebruiken, is het kiezen van veganistische sushi niet zo moeilijk.

Omdat, zelfs in de traditionele Japanse keuken, sommige lokale groenten en fruit al vaak in sushi werden gebruikt.

Om nog maar te zwijgen van de basisingrediënten van sushi zelf, die zijn allemaal plantaardig, zoals rijst, azijn, sesamzaadjes en nori vellen.

Zelfs de sushi-specerijen zijn meestal veganistisch. Ik hou zelf van de ingemaakte gember en schreef dit bericht over hoe je het precies kunt maken (of kopen).

Slechts de keuzes van de topping waar je van houdt bepalen of de sushi vegan is of niet.

KUN JE VEGAN SUSHI BESTELLEN IN EEN SUSHI-RESTAURANT?

Gezien de situatie zou elk restaurant veganistische sushi moeten kunnen aanbieden, zolang ze de ingrediënten hebben.

Omdat ze in sommige restaurants sushi in grote hoeveelheden maken en deze vervolgens in kleine porties verdelen kan het zijn dat ze er geen op het menu hebben.

Voordat je het restaurant betreedt, kun je het beste eerst aan de ober vragen of ze veganistische sushi hebben of niet.

Grote restaurants serveren meestal alleen wat er op het menu staat. Dus als je veganistische opties op het menu ziet, komt het wel goed.

Anders kun je beter een keer een kijkje nemen in kleinere restaurants.

Je wilt misschien ook van tevoren weten welke sushi veganistisch is, omdat de obers het misschien niet goed weten of je een vegetarische optie aanraden, wat je natuurlijk niet wilt.

De beste kans om de beste ervaring met het eten van veganistische sushi te krijgen, is echter door de traditionele sushibar te bezoeken, waar elk stukje sushi wordt gemaakt en persoonlijk wordt geserveerd door een deskundige chef-kok.

Niet alleen omdat de sushi lekker vers en handgemaakt zal smaken, maar ook omdat je meer vrijheid krijgt om de chef-kok te vragen voor alleen vega-sushi.

AUTHENTIEKE JAPANSE VEGANISTISCHE SUSHI-ROLLS

Hoewel veganisme in de oude geschiedenis van Japan niet echt een ding was, kwamen gerechten op basis van groenten net zo vaak voor als gerechten op basis van vlees.

Hetzelfde geldt ook voor de sushi. Omdat de basisingrediënten plantaardig zijn, is het vanzelfsprekend dat sommige soorten authentieke sushi-gerechten veganistisch zijn.

Hier zijn enkele voorbeelden:

KAPPA MAKI (OP PLANT GEBASEERDE KOMKOMMER SUSHI)

kappa maki vegan sushi komkommer

Kappa betekent komkommer. In Japan is dit het soort groente dat meestal in sushi wordt gebruikt.

Hoewel komkommer soms wordt gecombineerd met rauwe vis in sushi, kun je ook een sushischotel met alleen komkommer vinden.

Pak een komkommer en schil hem. Snijd het vervolgens over de lengte van de komkommer om lange stukken te krijgen die je zo kunt gebruiken.

Pak een vel nori. Vul het met sushirijst en voeg je sneetjes komkommer toe.

Ik heb ook nog dit artikel geschreven over sushi kits, waarmee je gemakkelijk rollen kunt maken en de rijst kunt vormen.

Ook handig om eens door te nemen als je gemakkelijk thuis vegan sushi wilt maken.

UME SHISO MAKI (VEGANISTISCHE INGELEGDE PRUIM)

Umeshiso maki vegan pickled plum sushi vulling

(dit is een tekstoverlay met het originele werk ume shiso van jen onder cc op flickr)

Umeshiso Maki is de meest unieke veganistische sushi die je kunt proberen. Ume verwijst naar ingemaakte Japanse pruim, terwijl Shiso een soort muntblaadjes is.

De zoutheid van de pruim vormt een perfecte combinatie met de frisheid van shiso-bladeren.

Week de shiso-bladeren een beetje in water en voeg ze vervolgens met de pruim toe als vulling.

Rol ze in rijst en nori en snijd de sushirollen in kleine stukjes maki.

INARI SUSHI (VEGAN TOFU)

Vegan tofu sushi pakketjes
Inari is een dun gefrituurd tofu-pakketje. Inari Sushi verwijst naar een Inari gevuld met azijnrijst. Soms worden andere ingrediënten toegevoegd, zoals gesneden groenten.

Een Inari-zakje maken is een beetje lastig omdat je het dunne tofu-vel moet vouwen. Maar als je in Japan woont, kun je gemakkelijk kant-en-klare Inari-zakjes vinden.

Breng je rijst op smaak met wat furikake of aonori en rol het vervolgens in een vel tofu.

Zorg ervoor dat het goed is verpakt en begin de tofu sushi te frituren totdat deze goudbruin is.

SHIITAKE MAKI (PADDESTOEL SUSHI)

Shiitake paddestoel vegan sushi
Het is een soort sushi gevuld met gehakte shiitake-champignons. De champignons worden gebakken met sesam en knoflook, waardoor ze rijker van smaak worden.

Dit soort sushi past heel goed bij ingelegde gember en wasabi. Dus als je de kans krijgt om er een uit te proberen, laat dan de bijgerechten niet weg.

Snijd de shiitake in kleine plakjes en bak ze dan met sesam en knoflook.

Laat ze een beetje afkoelen en wikkel ze in een nori-vel met rijst om een ​​maki-rol te maken.

MODERNE VEGAN SUSHI

Naarmate sushi wereldwijd populairder wordt, is er een enorme vraag naar moderne sushi, vooral in het westelijke deel van de wereld.

Om nog maar te zwijgen van het feit dat de stijgende trend van veganisme de vraag nog groter maakt. Zo werden enkele nieuwe opties voor veganistische sushi geboren.

Hier zijn enkele van de meest populaire:

AVOCADO ROL

Vegan avocado sushi rol

Deze is het gemakkelijkst te vinden in Nederland. Het gerecht is net zo eenvoudig als rijst gevuld met een blok avocado en gerold in nori-vel.

Iedereen die van avocado houdt, zal gemakkelijk kunnen genieten van de eenvoud en tederheid van dit sushi-gerecht.

Wikkel ze in een sushirol met rijst en een vel nori, net als bij elk type maki.

VEGANISTISCHE DYNAMIETROL

Dynamietrol verwijst naar een sushischotel met een pittige smaak. De pittigheid komt meestal van sriracha-saus of chili mayo.

Terwijl gewone dynamietrollen tonijn of garnalen gebruiken, bevat een veganistische dynamietrol meestal komkommer en avocado.

Elk sushi stukje wordt bedekt met de kruidige saus en bestrooid met sesamzaden.

Rol je avocado- en komkommersushi, je kunt een nori-vel aan de binnenkant of aan de buitenkant gebruiken.

Voeg vervolgens voor het opdienen een pittige sriracha-saus en wat sesamzaadjes toe.

VEGAN CATERPILLAR ROLL (AVOCADO, KOMKOMMER EN AUBERGINE)

Vegan caterpillar avocado en aubergine sushi
De rups rol verwijst naar een rol sushi bedekt met avocado in plaats van Nori vel.

De sushi bevat nog steeds Nori, maar deze zit aan de binnenkant in plaats van de buitenkant.

De gesegmenteerde opstelling van de avocadolagen zorgt ervoor dat de sushirol eruit ziet als een rups.

Terwijl de originele caterpillar meestal komkommer en paling bevat, vervangt Vegan Caterpillar Roll de paling meestal met aubergine.

CONCLUSIE

Japan is een groot fan van gezonde eetgewoonten. Daarom kun je in het hele land gemakkelijk allerlei soorten plantaardige gerechten vinden.

Het kan een uitdaging zijn om een ​​Japans restaurant te vinden dat veganistische sushi-opties op het menu heeft. Het zou echter veel gemakkelijker zijn als je in plaats daarvan naar een authentieke sushibar gaat.

Download deze 3 héérlijke Japanse recepten

Als je nieuw bent in veganisme, hoef je niet te aarzelen om een ​​veganistisch soort sushi uit te proberen. De smaak is niet minder lekker dan die van vlees of vis.

Het biedt een ander gevoel van frisheid en genot.