Heb jij al eens okosoba gegeten

Wat is Okosoba? Heb jij deze okono-yakisoba mix al gegeten?

Okosoba is een Japans gerecht dat is ontstaan ​​in Osaka, Japan. Het is een mengsel van okonomiyaki en yakisoba.

Nu weten we wat je waarschijnlijk denkt … wat zijn okonomiyaki en yakisoba? Goede vraag.

Laten we al deze gerechten eens bekijken om erachter te komen wat je kunt verwachten als je okosoba bestelt de volgende keer dat je in een Japans restaurant dineert.

Ken jij okosoba al

Het begon allemaal bij BOTEJYU

Botejyu is de Japanse pionier op het gebied van okosoba en okonomiyaki. Het opende in Tamade, Osaka in 1946.

Gedurende deze tijd worstelde de stad om te herstellen na het einde van de oorlog en werden ze geconfronteerd met een voedseltekort.

Om bij te blijven, bedacht de eigenaar een gerecht genaamd okonomiyaki dat in feite bestond uit alle ingrediënten die je bij de hand had.

Toen Japan economisch begon te verbeteren, werd de restauranteigenaar wat moediger en begon hij zijn menu uit te breiden.

Een gerecht dat hij introduceerde was okosoba, wat eigenlijk een kruising is tussen okonomiyaki en yakisoba.

Tegenwoordig serveert het restaurant ook tempura, ramen, Takoyaki, wagyu-rundvlees, gyoza, katsu en meer.

Hier bekijkt Planet Great Botejyu:

Wat is okonomiyaki?

Laten we nu eens kijken naar de gerechten waar okosoba van is afgeleid.

Okonomiyaki is een Japanse hartige pannenkoek. De naam is afgeleid van het woord okonomi, wat ‘hoe je wilt’ of ‘wat je leuk vindt’ betekent.

Trouw aan zijn naam kunnen de ingrediënten per regio verschillen.

Als het gerecht Kansai-stijl wordt geserveerd, wordt het beslag gemaakt van meel, geraspte nagaimo (een soort yam), water, eieren en kool.

Andere ingrediënten kunnen worden toegevoegd, zoals vlees, groenten of kaas. Op deze manier lijkt okonomiyaki een beetje op een pizza of een omelet.

In Hiroshima zijn de ingrediënten gelaagd in plaats van gemengd. Meestal bestaan ​​ze uit beslag, kool of varkensvlees. Er kan ook vlees en kaas worden toegevoegd.

Naast deze twee primaire keukens zijn er in heel Japan variaties op okonomiyaki te vinden.

Wat is yakisoba?

Letterlijk vertaald betekent yakisoba gebakken boekweit. De gebruikte noedels zijn echter eigenlijk gemaakt van tarwebloem.

Ze worden vervolgens op smaak gebracht met een saus die niet anders is dan Worcestershire-saus.

De maaltijd wordt bereid door noodles in ramen-stijl te bakken met stukjes varkensvlees en groenten, die vervolgens worden op smaak gebracht met yakisoba-saus, peper en zout.

Wat is okosoba?

Nu je begrijpt wat Okonomiyaki en yakisoba zijn, vraag je je misschien nog steeds af wat okosoba is.

De combinatie van noedels en pannenkoeken zie je immers niet in veel keukens. Toch is dat precies wat het is.

Ook wel modanyaki genoemd, de maaltijd kan worden gemaakt door

  1. combineer alles wat je nodig hebt voor je pannenkoeken, inclusief meel, water en alle soorten vlees, groenten en sauzen die je erin wilt gooien.
  2. Bereid vervolgens de noedels naar wens.
  3. Giet een deel van het beslag in een pan en giet de noedels erover. Giet vervolgens de rest van het beslag over de noedels.

Hierdoor ontstaat een soort pannenkoekensandwich met in het midden noedels.

Je kunt dan varkensvlees of andere gewenste toppings toevoegen. Het gerecht wordt warm geserveerd.

Je kunt het gerecht variëren door er noedels bovenop te doen of de ingrediënten van je keuze toe te voegen.

Botejyu heeft een verscheidenheid aan interessante opties, waaronder

Download deze 3 héérlijke Japanse recepten
  • Gemengde zeevruchten Okosoba,
  • Kaas Okosoba,
  • Spek en kaas Okosoba,
  • Traditionele Okosoba
  • en meer.

Okosoba is een interessant gerecht. Geboren uit noodzaak, is het een exotische specialiteit geworden die op verschillende manieren kan worden gemaakt.

Wat is jouw voorkeur bij het eten van deze ongebruikelijke maaltijd?