Go Back

Sukiyaki steak hot pot recept

Je kunt naar Japan reizen om een ​​echte sukiyaki-ervaring te krijgen, maar je kunt veel geld besparen op reizen en uit eten gaan door het op je gemak te maken. Hier is een sukiyaki-recept dat we aanbevelen.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Japans
Trefwoord Japans, Sukiyaki
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen
calorieën 750kcal
Auteur Joost Nusselder
Cost €15

Ingrediënten

Ingrediënten voor Sukiyaki-saus:

  • 2 el sake
  • ¼ kopje mirin
  • 1 el bruine suiker
  • ¼ kopje sojasaus

Ingrediënten voor Sukiyaki:

  • ½ blok blok stevige tofu, in ½ ”dikke plakjes gesneden
  • 5 gedroogde shiitake-paddenstoelen gerehydrateerd
  • 1 pakket enoki-paddenstoelen met bijgesneden en gespoelde uiteinden
  • 2 kopjes napakool in stukken van 2 inch gesneden
  • 2 kopjes tong ho (chrysanthemum greens, gewassen)
  • 2 lente-uitjes met witte en groene delen gescheiden
  • 1 bundel gedroogde mungbonenvermicellinoedels
  • 1 el plantaardige olie
  • 400 gram dun gesneden vet rundvlees
  • 2 kopjes dashibouillon (of champignon-weekvloeistof of kippenbouillon)
  • 2 kopjes gestoomde rijst
  • 2 eierdooiers

Instructies

  • Voeg 2 el toe in een pot op je fornuis. sake, ¼ kopje mirin, 1 eetl. bruine suiker en ¼ kopje sojasaus. Breng op middelhoog vuur aan de kook. Zorg ervoor dat alle suiker is opgelost. Zet dan het vuur uit en doe het mengsel in een kom.
  • Bereid alle sukiayaki-ingrediënten voor, inclusief tahoe-plakjes, shiitake-paddenstoelen, enoki-paddenstoelen, napakool, tong ho en lente-uitjes. Zet opzij op een bord. Week gedroogde vermicellinoedels 10 minuten in water.
  • Verwarm 1 eetl. plantaardige olie in een pan. Bak de witte lente-ui 10 minuten in de olie. Hak groene delen van lente-uitjes fijn en zet apart.
  • Voeg gesneden rundvlees toe aan de pan met de lente-uitjes. Braad het rundvlees 10 seconden aan en voeg een scheutje sukiyakisaus toe. Bak het vlees tot het bruin begint te worden; het moet nog een beetje roze zijn. Haal uit de pot en zet opzij.
  • Voeg de rest van de sukiyaki-saus en 2 kopjes bouillon toe. Aan de kook brengen. Voeg tofu, champignons, napakool en tonghoe toe in secties. Giet vermicelli-noedels af en doe ze in de pan. Dek de pan af en breng aan de kook. Laat sudderen tot de ingrediënten 5-7 minuten gaar zijn.
  • Verwijder de deksel, doe het rundvlees terug in de pan. Bestrooi met gehakte lente-uitjes en geniet ervan met rijst en eigeel (indien gewenst).